Különbségek és összehasonlítás

Az összehasonlítás realitást ad arról, hogy miként lássuk helyesen a dolgokat.  Van néhány olyan tény, ami a laikusok számára nem ismert, vagy csak nem tudják, hogy milyen különbségek vannak modell és modell között. Ebben a fejezetben igyekszünk tisztázni a információkat, hogy Te is tisztába legyél vele. Egy felmérésre adott válaszok alapján kiderült, hogy a nők fele már kapott ajánlatot, felnőtt témakörben, vagy konkrét szex munka vonatkozásában.

Elsőre nézzük meg hogy a legtöbb ember által ismert szakma milyen jellegzetességekkel bír. Ez a három szakma, a Divat Modell, a Szex Modell, és a Pornó. Lássuk.

A divatszakmában a legjellegzetesebb momentum, a ruha. Ez mindenfajta ruházati terméket lefed, hisz van közte a bikinitől kezdve a síruháig minden. Itt a modellek csak mint báb vesznek részt ebben a felvonulásban, minden esetben a tervező vagy divatház áll a középpontban, ők a sztárok, a modellek meg a csicskák.

Ez a munka a legjobb, itt nem más áll a középpontban, hanem a modell maga. Megmutatja magát, és ez elég ahhoz, hogy rajongói tábort vonjon maga köré, akik istenítik őt. A saját nevével fémjelzett produkciók, a modell karrierjét erősítik, és elmélyítik annak az imázsát, és nem más céget vagy csoportot képviselnek.

Ennek a jellegzetességei, részben a szereplőktől függ, részben pedig a forgatókönyvtől. Ez a munka nem más mint szerepjátszás, egy olyan témakörben, ami eléggé megosztó, ám ezzel együtt sokan szeretik, ez a szex, minden mennyiségben és formában. Itt elég ha valaki jól néz ki, és hihetően játssza el, hogy amit csinál, az neki mennyire jó.

Vizsgáljuk meg milyen a munka, milyen az ütemezés, mi kötelező és mi ad teret, a kreativitásnak, és az egyéniségnek.

A divatszakmában dolgozó modellek, gyakran már tizenéves korban a pályán vannak, és kemény munkát kell végezniük. Pontos naptári ütemterv alapján dolgoznak, sok esetben a “munkahelyre” rengeteg utazás szükséges, mivel a bemutatók sok esetben más-más kontinensen vannak.

A munka számukra csak munka, nincs benne semmi az egyéniségükből, sőt ez miatt az egyéniségük is megsemmisül a nyomás alatt. Nincs kreativitás, nincs szabadon választott egyéni ötlet, csak a munkamenet van.

Ez a diktált tempó és a feszített munkarend, általában már fiatalon kiölik belőlük a munka iránti vágyat, és hamar otthagyják a pályát, és saját üzleti tevékenységbe kezdenek.

Ez a munka a legjobb, ha a kreativitás és az egyéniség fontos számodra, itt bármit megtehetsz, ami neked fontos, ami illik az egyéniségedhez, vagyis bármit megvalósíthatsz.

A munka szervezése és beosztása lényegében 1-2 embertől függ, ám a legjellemzőbb időben a fotóshoz illetve a stúdióhoz igazodás. Ez elég könnyű, hisz nem kell több emberhez igazodni.

Ettől eltekintve, a munkabeosztás lényegében rajtad múlik, a fentiektől eltekintve abba senki nem szól bele, és nem kell máshoz igazodni.

Ebben a szakmában sincs semmi egyéni, csak a forgatókönyvben megírt szerepeket kell eljátszani. Ami mégis számít, azok a méretek, hisz minél nagyobb egy testrész, annál látványosabb, és mint ilyen ez az alapja a képi megjelenítésnek.

A forgatáson meg kell jelenni, lehetőleg a megfelelő állapotban, és készen kell állni a rendező utasításaira. Ennyi.

Talán mindenki a keresetekre kíváncsi, hát nézzük meg mennyit keres egy modell.

A divatszakmában elég jók az esélyek arra, hogy sokat keress. Egy nagyobb divathát, vagy márkanév, sokszor a legjobbakat akarja alkalmazni, és ezért hajlandóak olyan összegeket kifizetni, ami néha soknak tűnhet. Nem ritka hogy egy menő modell, évi sok százezer dollárt is elkönyvelhet. Időnként lehet hallani ennél nagyobb összegekről is, de ezek általában nem hivatalos forrásból származnak. A lényeg, hogy minden esetben, amikor bevételt akar csinálni, ahhoz el kell végezni a megrendelt munkát.

Amikor a modell aktív, akkor sok bevétele lehet, ám ha kiszáll a bizniszből, akkor ez szinte teljes mértékben megszűnik. Ritkább esetekben van egy úgynevezett jogdíj szerű jövedelem, ám ez elenyésző egy aktív állapothoz képest.

Ezen a területen a legjobb az esély arra, hogy nagy vagyont szerezz, és halmozz fel. Ennek az az oka, hogy a modell, a már elkészült “termékei” vagy “munkái” folyamatosan bevételt termelnek a modellnek.

Az internet egy ilyen “hely”, felteszed termékedet a shopba, és addig viszik, amig elérhető. Ez átlagosan, évente kevesebb pénzt jelent mint egy divatmodell esetében, ám a jellegét tekintve, annál hosszabb ideig tud jövedelmet képezni a modell számára.

Ez valóban egy jogdíj jellegű bevétel, hisz nem kell újra és újra a munkát elvégezni, hogy megkaphasd a pénzed.

A pornó is hasonlóan működik, mint egy szex modell esetében, hisz az elvégzett munka az interneten vagy valamilyen hordozó médián kerül a boltok polcaira.

Nézzük meg, hogyan lehet bekerülni a modell, vagy a pornós szakmába.

A divatszakmába bekerülni nem egyszerű dolog. Legtöbbször kell lenni az alany életében olyan eseményeknek, amik felkeltik némely ember figyelmét, ami elég ahhoz, hogy a megfelelő kapcsolatokon keresztül felfigyeljenek valakire. Néha az is előfordul, hogy egyszerűen olyan a legjelenése, ami miatt az ügynökségek versengenek érte. Sok nő van, akinek gyerekkori álma volt, hogy divat modell legyen, de mégsem lett az.

Ezen a terület a legnyitottabb, hisz nem kell senkinek megfelelni, sok esetben elég egy meghozott döntés. Nincs semmilyen feltétel, ebben a munkában lehetsz a legjobb, de lehetsz akár idős, vagy csúnya is, érhetsz el eredményeket.

A pornóba is egyszerű bekerülni, ha valakinek elég nagy a melle, vagy a farka, esetleg olyat tud, amit mások nem, máris fel van véve, és úton van  a sztárság felé.

Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első.

Szólj hozzá Te is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2022 - PLATINUM MODELL - Minden jog fenntartva

Beléphetsz a Facebook fiókoddal

vagy    

Forgot your details?

Create Account