A szakma a legfontosabb, vagy mégsem

Szakma vagy nem szakma a szex területén végzett munka? Ez a kérdés talán még fel sem merült benned, ezért most nézzük meg egy kicsit közelebbről. A szakma egy olyan képesség, ami alkalmassá tesz téged arra, hogy adott területen, annak ismertében, munkát végezz. Mit mond erről a szakértő?

A szakma (más néven mesterség) képzettséget (és gyakorlatot) igénylő foglalkozás; ill. az iparnak valamely ága és jelenti annak művelőit együttesen.

Maga a fogalom maghatározása a wikipédia szerint a következő: 

A szakma fogalma bizonyos tevékenységi kör betöltéséhez szükséges ismeretek, készségek, képességek, tapasztalatok együttesét jelenti. A munka világában egy meghatározott feladatcsoport elvégzéséhez szükséges szaktudás. Szakmája lehet valakinek rendszeres gyakorlás nélkül is (például frissen végzett szakember, más foglalkozást űző stb.), ennélfogva a szakma több, mint a foglalkozás.

Egy másik szótár szerint, a szakma meghatározása: 

Szakma , latinul Hivatásos, a a hivatás cselekedete és hatása. Ezért a szakma a következő olyan foglalkoztatás vagy munka, amelyet valaki gyakorol, és amelyért gazdasági kompenzációt (fizetést) kap.

Ha a fenti meghatározások helyesek, és relevánsak a szexiparban dolgozók számára, valamit a meghatározás pontosan fejezi ki a tevékenységet, akkor a szex ezen területe szakmának számít!

Itt felmerül a kérdés, hogy ha nincs ilyen szakma, akkor mégis hogyan lehet, hogy akik ezt gyakorolják, mégis szakmának nevezik? Erre a válasz a következő, szintén egy szótár meghatározása szerint: A szakmák általában informális tevékenységekből állnak, vagy amelyek tanulása a gyakorlatban zajlik.

Ha megvan a megfelelő információd, a szakma területén, és annak a megtanulása a gyakorlati tapasztalatok megszerzésén alapul, akkor a szexmunkások valójában szakmunkások, hisz egy lézető szakmát gyakorolnak.

A köztudatban a szexmunkának van némi éle, ez a terület egy eléggé perifériára taszított jelenség, amit sokan sokféle nézőpontok alapján nem ismernek el, ám akik ezt a tevékenységet a szakma szintjén űzik, és ez a tevékenység megfelel a meghatározásnak, akkor nyugodtan kijelenthetik, hogy nekik bizony ez a szakmájuk.

A régi időkben kicsi más volt a szex ezen területe, akkoriban még csak olyan “szakemberek” voltak, akik a gyakorlatban, művelték a szakmájukat, de ezzel együtt, a mai megváltozott körülményeket figyelembe véve lehet szakmaként kezelni.

Magyarországon csak eltűrt dolog, ám a világ számos felvilágosult államaiban, a szexmunka is elismert iparág, aminek a gyakorlásához legálisan lehet vállalkozást vagy céget alapítani.

Még senki nem szólt hozzá, legyél Te az első.

Szólj hozzá Te is.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2022 - PLATINUM MODELL - Minden jog fenntartva

Beléphetsz a Facebook fiókoddal

vagy    

Forgot your details?

Create Account